Español     English  El primer llibre de sidokus
ja a la venda!
Benvingut a la pàgina oficial dels sidokus
Què és un sidoku?
El sidoku és la variant musical del sudoku. A diferència d'aquest, les caselles contenen notes musicals.
Com es resol?
Es parteix d'una graella de 7x7 en què algunes caselles contenen una nota. Per completar la graella cal posar una nota (do, re, mi, fa, sol, la, si) en les caselles buides, tenint en compte que les set notes han d'aparèixer en cada columna, en cada fila i en cada zona (una zona queda delimitada per vores més gruixudes). Només existeix una solució! Les notes de les caselles ombrejades (en ordre: d'esquerra a dreta i de dalt a baix) corresponen als primers compassos de la peça musical que s'indica al peu de cada SIDOKU.
Nivells i variants
Segons el grau de dificultat, els sidokus es divideixen en diversos nivells. De més fàcil a més difícil: grau elemental, grau mig, grau superior i virtuosisme. A més, hi ha sidokus dodecafònics, de 12x12 (en què a més de les set notes naturals, cal afegir les cinc amb sostingut: do#, re#, fa#, sol# i la#), i sidokus de símbols, de 4x4 (on les caselles contenen símbols musicals).
El primer sidoku
A continuació pots resoldre el teu primer sidoku. Si fas click sobre una casella buida podràs canviar la nota que conté. Per saber si vas bé, comprova les notes introduïdes prement el botó de validació. La melodia de les caselles ombrejades formen l'inici de la cançó 'Aniversari feliç'. La podràs escoltar quan completis correctament la graella i la validis. Si prefereixes resoldre'l sobre paper, baixa't el document en pdf.
Aniversari feli
Baixar sidoku en pdf
Baixar solució en pdf
sidokus.com és una creació de David Puertas i Bernat Puertas. Disseny gràfic: Maria Gibert