Laura Borràs Dalmau

Barcelona, 1969

Il·lustradora, dibuixant i traductora

Blog

 

Fins fa poc, la seva vida professional ha estat centrada en les lletres: és doctora en lingüística i professora a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra.

 

Però la vida dóna voltes i les lletres de la Laura sempre han anat acompanyades de dibuixos, així que les formes i els colors han guanyat terreny i ara també fomen part de la seva vida professional.

 

Ha treballat en diferents empreses de disseny gràfic i ha estudiat dibuix artístic a l'Escola Municipal d'Art de Vilanova i la Geltrú amb Joan Nadal i il·lustració a l'Escola de la Dona de Barcelona amb Ignasi Blanch, Cristina Losantos, Rebeca Luciani i Flavio Morais. També ha estudiat il·lustració amb Javier Zabala i Alessandro Sanna a la Facultat de Belles Arts de Macerata (Itàlia).

 

Ha creat logotips per a diferents entitats, entre les que destaquen l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques, la Cobla de Cambra de Catalunya, el joc DIAGON, el grup de música El grupet o l'associació Músics per la Cobla.

 

Ha publicat il·lustracions en llibres d'editorials com Clivis Publicacions (Barcelona), Schott Musik Verlak (Mainz, Alemanya), Panta Rhei (Katwijk, Holanda) i en publicacions periòdiques com la Revista Musical Catalana o el butlletí de l'emissora Catalunya Música. És autora de les il·lustracions de llibres i materials didàctics entre els quals destaquen Ribes des del cel (2009, editat per l'ajuntament de Sant Pere de Ribes), Anem a concert (2010) i Pere i el llop (2011) de l'orquestra Camerata XXI de Tarragona.

 

És autora de les il·lustracions de l'aplicació didàctica "Sidokus d'instruments", que apareix a diferents pàgines web: sidokus.com, pàgina de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, de l'Orquestra Camerata XXI, de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, etcètera.

 

També és autora de les il·lustracions del DIAGON, el joc de les xifres encreuades (www.diagon.es)

 

Ha fet exposicions individuals a Sant Pere de Ribes (Taverna-Cau d'art La Premsa i cafeteria La Riera) i Tarragona (Sala Pau Casals de la Delegació del Govern). Ha participat en exposicions col·lectives a Vilanova i la Geltrú (Centre d'art contemporani La Sala, Centre Mèdic Garraf i Sala Fiatc), a Sant Pere de Ribes (Biblioteca Manuel de Pedrolo), a Barcelona (llibreria Abracadabra) i a Premià de Mar (Museu de l'Estampació).

 

  www.sidokus.com